Tegnapelőtt volt a blog első születésnapja. Szerettem volna ez alkalomból egy különleges tortát készíteni, de idő híján sajnos "csak" erre a finom csokitortára futotta. Mondjuk az értékéből ez mit sem von le, töményen csokis, brownie jellegű tészta.
Hozzávalók egy 24 cm- es formához:
12 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé
10 dkg vaj + egy kevés a forma kikenéséhez
1 evőkanál holland kakaópor
2 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
15 dkg dió
10 dkg cukor
5 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tördelt csokit és a vajat, majd pár percig hűlni hagyjuk. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, majd ledaráljuk. A lehűlt csokihoz adjuk a kakaóport, a diót, az Amarettot és a vaníliakvinatot. Hozzákeverünk 1 tojást és 4 tojás sárgáját.
A 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Néhány kanál habot keverünk a csokis masszához, hogy kicsit lazítsunk rajta. A maradék habot óvatosan keverjük a krémhez, vigyázzunk hogy ne törjük össze. Egy kivajazott tortaformába simítjuk a masszát, és 170 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje megszilárdul. Vigyázzunk, hogy a belsejét ne szárítsuk ki!
A receptet Ms. Poppynál találtam.
Boldog Blogszülinapot!:)
VálaszTörlésNagyon boldog blogszülinapot Neked! Szerintem nagyon guszta ez a torta, ordít róla, hogy finom, így igazán méltó a nagy eseményre! Jó étvágyat hozzá! :))
VálaszTörlésDe guszta! Mondtam már, hogy nagyon szeretem az ilyen csokitortákat? :)) Boldog Blogot!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
VálaszTörlésBoldog blogszülinapot és további jó blogolást kívánok!
VálaszTörlésBoldog szülinapot kívánok:) Csodás lett a tortád, igazi szülinapi torta.
VálaszTörlésJól néz ki, tényleg olyan töményen csokisnak látszik, ami nagyon fincsi lehetett! :) Boldog blogszülinapot, leld továbbra is örömödet a blogírásban! :)
VálaszTörlés