2013. január 11., péntek

Hagymás csirke szójaszósszal

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál étkezési keményítő
3 szál újhagyma
hüvelykujjnyi friss gyömbér
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál fehérbor
só, bors

A húst vékony csíkokra vágjuk és megszórjuk az étkezési keményítővel. A hagymát felkarikázzuk, a gyömbért lereszeljük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és erős tűzön, hirtelen megpirítjuk benne a húscsíkokat. Kiszedjük, és a visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát és a gyömbért, ráöntjük a szójaszószt és a bort, majd visszatesszük a húscsíkokat. Rizzsel tálaljuk.

Forrás: Nagy Ízvadászat, válogatás a Tolnai Népújság 2009. évi receptversenyéből.

2 megjegyzés: