Ennek az édességnek a szépsége pont fordítottan arányos az ízével. :) Annyira megpuhult, hogy képtelenség volt normális szeleteket vágni belőle. Köszönöm a receptet, Tücsökbogár!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
36 db Petit beurre keksz (vagy más vajas keksz)
4 dl tej
6 dkg főzhető vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
12,5 dkg vaj
3,5 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
12,5 dkg gesztenyepüré
Egy tálcára helyezzük az állítható nagyságú sütőkeretet, és a tálcát kirakjuk a keksz felével. (Én 30 x 19 cm-esre állítottam a keretet, így került bele 18 db keksz.) A pudingporból, a 3 evőkanál cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt vaníliás pudingot és jól összedolgozzuk. Az így kapott krémet a kekszekre kenjük.
2,5 dl tejszínt az 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Beleforgatjuk a burgonyanyomó segítségével áttört gesztenyemasszát. Rákenjük a vaníliakrémes rétegre. Rárakosgatjuk a keksz másik felét is. A maradék tejszínt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről és belekeverjük az étcsokoládét. Addig keverjük, amíg szép fényes egynemű krémmé nem válik. Ráöntjük a kekszes rétegre. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, ezalatt a keksz megpuhul és könnyen szeletelhetővé válik.
De guszta! Van is itthon ilyen kekszem...
VálaszTörlésEz mennyei finom lehet!
VálaszTörlésOh, de mennyei! Megvalósítandó! :-))
VálaszTörlésJól néz ki:)Kerek állítható keretem már van , most tervezek szögleteset venni és mehetnek bele a hozzávalók:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, a gesztenye-tejszín-csoki-vanília kombináció tényleg mennyei! Remélem nektek szebben fog sikerülni.:)
VálaszTörlésHa jó puha, az sosem baj...nyami! :)
VálaszTörlés