2012. november 29., csütörtök

Rakott töltött palacsinta

Nem tudtam hogy mihez kezdjek a levesben főtt hússal, és a neten kutakodva találtam ezt a receptet.

Hozzávalók:
9 db vastagabb palacsinta
30 dkg főtt hús
1 nagy doboz tejföl
2 tojás
20 dkg reszelt sajt

só, bors



A főtt húst aprítógépben összevágjuk, majd összekeverjük fél doboz tejföllel, a reszelt sajt felével és egy tojással. Egy jénai tálat előveszünk, kicsit kivajazzuk. A tejföl másik felét összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk. A palacsintákat megtöltjük a húsos keverékkel, majd feltekerjük. Szorosan egymás mellé helyezzük a jénai tálban. Mikor minden palacsintát megtöltöttünk, a tejföl-tojás keverékével leöntjük, kicsit elkenjük a tetején, majd a félretett reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben addig sütjük közepes lángon, amíg a sajt egy kis színt kap a tetején.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük az ilyen töltött palacsintákat:)Igencsak laktatósak.
    Hasonlót már én is készítettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A palacsinta nálam is jöhet bármikor, bármilyen formában.:)

      Törlés