2012. november 13., kedd

Mézes-csokis-zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 tojás
5 evőkanál méz
5 dkg vaj
6 dkg apróra vágott étcsoki
csipetnyi só

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a tojást és a fűszereket. A zabpelyhet összekeverjük a liszttel és a szódabikarbónával, és a nedves anyagokhoz öntjük. Összedolgozzuk, végül belekeverjük az apróra vágott csokit. Kézzel gombócokat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.

Recept: némi módosítással innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése