2012. november 6., kedd

Padlizsános burgonyasaláta

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
20 dkg padlizsán
3 db főtt tojás
egy nagy fej lila hagyma
1 evőkanál mustár
2 evőkanál mustár
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál olívaolaj
petrezselyem

A burgonyát kockákra vágjuk, puhára főzzük. A padlizsánt felkockázzuk, megsózzuk és sütőpapíros tepsiben kevés olajat rálocsolva megsütjük. A hagymát felkarikázzuk. A főtt tojásokat kettévágjuk, a sárgáját áttörjük, a fehérjét kockáka vágjuk. Az összetört tojássárgáját elkeverjük a mustárral, az olajjal, a tejföllel és a majonézzel, sóval, borssal ízesítjük. A burgonyához adjuk a megsült padlizsánt, a kockákra vágott fehérjét, a hagymát, az öntettel összekeverjük, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Recept: innen.

Ezzel a salátával is Marcsi játékéra szeretnék jelentkezni, a főétel kategóriában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése