2012. november 17., szombat

Pirított csirkecsíkok naranccsal

Nem szoktam a húsokat gyümölccsel párosítani, igaz karácsonykor mindig kerül az asztalra aszalt szilvával töltött pulykamell.:) Nemrég viszont egy vendégségben ettem narancsos húst, és annyira ízlett, hogy mindenképpen szerettem volna itthon is elkészíteni.

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
3-4 evőkanál olívaolaj
2 db narancs + 1 db narancs kifacsart leve
só, bors

A mellfilét csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mézet, a mustárt, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a húst, és néhány órára hűtőbe tesszük pácolódni. Egy forró serpenyőbe tesszük a páclével együtt, és megpirítjuk. Amikor már puha a hús, hozzáadjuk a kockákra vágott narancsot, a narancslét és 2-3 perc alatt összepároljuk.

Forrás: Nagy ízvadászat. Válogatás a Tolnai Népújság 2009. évi receptversenyéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése