2015. november 4., szerda

Csicseriborsós-édesburgonyás ragu

Az utóbbi időben többször kóstoltam indiai ételeket étteremben és főzőiskolában, így kaptam kedvet ehhez a csicseriborsós-édesburgonyás raguhoz is. A kiindulópontot a nosalty jelentette, de módosítottam a recepten. 

Hozzávalók:
30 dkg csicseriborsó
2 db édesburgonya
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 hámozott paradicsom konzerv
2 cm-es gyömbér
1 kk. curry
1 kk. garam masala
1 kk. chilipor
1 tk. tamarindpaszta

fél csokor friss koriander


Ha száraz csicseriborsót használunk, akkor először áztassuk be több órára vízbe, majd főzzük puhára. Konzerv borsóval persze lényegesen egyszerűbb dolgunk van. 
Az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát is felaprítjuk, a gyömbért lereszeljük. Serpenyőben kókuszolajat hevítünk, és kb. 5 percig sütjük benne az édesburgonyát, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a reszelt gyömbért. Beleöntjük a paradicsomkonzervet, a fűszerekkel ízesítjük, rátesszük a csicseriborsót és felöntjük kb. 3 dl vízzel. Lassú tűzön hagyjuk főni, ha szükséges, akkor még adjunk hozzá vizet. Amikor megpuhultak a zöldségek, a koriandert apróra vágjuk, és egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük a raguba. Tálaláskor megszórjuk a maradék korianderrel, és vagy önmagában, vagy rizzsel, indiai kenyérrel fogyasztjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése