2015. november 19., csütörtök

Kakaós kekszes túrókrém

Szeretem a pohárkrémeket, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, és rengetegféleképpen variálhatóak. Most kakaós kekszmorzsát rétegeztem a poharakba citromos túrókrémmel. 

Hozzávalók:
bármilyen kakaós keksz
25 dkg túró
1 pohár tejföl
fél citrom
2-3 evőkanál cukor vagy édesítőszer
késhegynyi fahéj

A kekszet aprítógéppel vagy kézzel morzsásra törjük, attól függően hogy kisebb vagy nagyobb szemcséjű morzsát szeretnénk. A túrót, a tejfölt és a cukrot (vagy édesítőszert) botmixer segítségével krémesre dolgozzuk, majd kevés fahéjjal és a citrom levével ízesítjük. A poharak aljára szórunk egy kevés kekszmorzsát, erre jön a túrókrém, majd folytatjuk a rétegezést, amíg elérünk a pohár tetejéig.:) Morzsával díszítjük és tálalásig hűtőben tároljuk. 


1 megjegyzés: