2015. november 29., vasárnap

Hajtovány

Hozzávalók:
1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojássárgja
1 dl olaj
2 ek. só
1 tk. cukor
5 dkg élesztő
A krémhez:
20 dkg vaj
1 tk. só
1 tojás
20 dkg reszelt sajt
A tetejére: 
1 tojás

A tészta hozzávalóiból lágy kelt tésztát készítünk kenyérsütőgép segítségével. ha nincs gépünk, akkor a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel dagasztjuk. 
Hagyjuk duplájára kelni, közben a krém hozzávalóit elkeverjük. 
A tésztát két részre osztjuk, és egyesével jó vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a sajtos vajjal, majd feltekerjük és trapéz alakúra szeljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és fél órát kelesztjük. A tetejét tojással lekenjük, és szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. 
Limara oldalán olvastam a receptet


2 megjegyzés: