2015. november 25., szerda

Céklás minipalacsinta

A Pálmafa project blogon találtam ezt a színes palacsintát, és rögvest el is készítettem.

Hozzávalók:
1 nagy fej cékla
8 ek. liszt
2 dl tej
2 tojás
1 kk. só

A céklát egészben, héjastól megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, meghámozzuk, felkockázzuk és a tojásokkal együtt botmixerrel egyneművé dolgozzuk. A lisztet és a tejet váltakozva hozzáadjuk, csomómentesre keverjük. Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk és evőkanálnyi adagokat teszünk bele a tésztából. Pár perc után megfordítjuk és a palacsinták másik oldalát is megsütjük. Tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva tálaltam, csak arról nem készült fotó.:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése