2015. április 30., csütörtök

Paprikás pogácsa

Nagymamám és anyukám számtalanszor sütötte ezt a pogácsát, egy tartalmas leves mellé kiváló, de magában is finom. Pontos mennyiséget sajnos nem tudok megadni, mert ők sosem méricskélték a hozzávalókat.


Hozzávalók (6 db nagy, min. 12 cm átmérőjű pogácsához):
kb. 60 dkg liszt
kb. 20 dkg zsír
2 tojás
1/2 csomag sütőpor

őrölt pirospaprika
víz
A kenéshez: tojás

A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a tojásokat és sóval, pirospaprikával ízesítjük. Összegyúrjuk, közben adagoljuk hozzá a vizet. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy olyan keménységű tésztát kapjunk, mint a kifőzni való gyúrt tészta. Hat részre osztjuk és mindegyikből kis cipót formálunk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk, majd tojással lekenjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése