Vöröskaktusz sorsolásának köszönhetően ezúttal Brioche blogján nézhettem körül, és egy túrós-aszalt barackos tortát kóstoltam tőle. Aki esetleg nem szereti a barackot, természetesen másfajta gyümölccsel is elkészítheti.
Hozzávalók (egy 29 cm átmérőjű piteformához):
50 dkg tehéntúró
10 dkg aszalt sárgabarack
1 ek. rum
1 dl víz
15 dkg eritrit (vagy 10 dkg cukor)
17 dkg tejföl (1 db kis pohár)
2 db tojás
1,5 tk. vaníliakivonat
1 tasak tejszínes pudingpor
A
barackot áztassuk be az egy evőkanálnyi rum és a víz keverékébe. Ezt
akár pár órával előtte is megtehetjük, hogy jó szaftosak legyenek a
barackok. Mikróban meg is melegíthetjük, akkor jobban magába szívja a barack a folyadékot. Közben a sütőt melegítsük be 180 fokra.
A túrót villával alaposan törjük át és keverjük bele a többi hozzávalót. Kevés barackot hagyjunk meg a tetejére, a többit adjuk a masszához.
Öntsük egy kivajazott piteformába, a tetejére pedig szórjuk rá a maradék barackot. Tegyük a sütőbe és süssük kb. 40 percet, tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e. Ha szeretnénk, porcukorral is meghinthetjük.
Ez nagyon jól néz ki! Köszönöm, hogy elkészítetted! :-))
VálaszTörlés