Van hely, hol minden kicsi széken
Nevetve ültem egykoron.
S tipegő léptem, gügyögésem
Mosolyt rajzolt az arcokon.
Van ház, ahova tartozom,
Más otthonba sohse térek,
Bármely családhoz, minden házba
Csak, mint idegen, úgy lépek.
Valakiket: a szüleimet
Eléggé meg nem áldhatom,
Valakinek, ha százszor élek
Adósságom le nem róhatom.
Hozzávalók (kb. 20 cm-es tortaformához):
az alaphoz:
1 csomag győri édes zabfalatok (vagy 20 dkg zabpehelykeksz)
kb. 5 dkg vaj
1 ek. kakaópor
az első réteghez:
25 dkg túró
3 ek. tejföl
fél citrom leve
2 dl tejszín
cukor vagy természetes édesítő ízlés szerint
1 zacskó zselatin fix
a második réteghez: ugyanezek még egyszer
a csokoládérétegekhez:
10 dkg étcsokoládé + kevés kókuszzsír
7 dkg étcsokoládé + kevés kókuszzsír
A zabkekszet késes aprítóban
megdaráljuk. Kézzel összedolgozzuk a morzsát a puha vajjal és a kakaóporral, egy tortaformába nyomkodjuk, majd betesszük a hűtőbe.
2 dl tejszínt habbá verünk és félretesszük. A túrót a tejföllel és a citromlével a késes aprítóban krémesre keverjük, beletesszük a zselatin
fixet és még egy percig tovább verjük. Ezután adjuk hozzá a cukrot, és
végül óvatosan elvegyítjük a tejszínhabbal. Ráöntjük a kekszes alapra és
visszatesszük a hűtőbe.
Gőz fölött megolvasztunk 10 dkg étcsokoládét, adunk hozzá egy kevés kókuszzsírt, simára
keverjük és a megszilárdult túróra simítjuk. Mehet vissza a hűtőbe.
Elkészítjük a következő túrós réteget, ugyanúgy, ahogy az elsőt. Ezt öntjük a csokoládérétegre és visszatesszük a hűtőbe.
Szintén gőz fölött felolvasztjuk a 7 dkg étcsokoládét egy kevés kókuszzsírral, simára keverjük és a túrókrém tetejére csurgatjuk, majd szilárdulásig visszatesszük a hűtőbe. (Ne lepődjünk meg, a kemény csokirétegek miatt elég nehéz szeletelni a tortát.)
A recept Mohától származik egy kis átalakítással, ő pedig Dokinál látta, de eredetileg nem kekszes alappal készült.
Gyönyörűséges tortát készítettél!
VálaszTörlésKedves vagy, köszönöm szépen!
TörlésNagyon jól néz ki!:) Ez a változat is tuti finom!:)
VálaszTörlés