A torta eredeti neve "gyorsított Sacher torta". Véletlenül sem szeretném kritizálni a receptet, de nem értem mitől lenne gyorsított egy olyan elkészítési mód, amelyben vékony piskótalapot sütünk, amit aztán csíkokra vágunk, baracklekvárral megkenünk, végül egymás után feltekerjük a csíkokat.
Én maradtam a hagyományos verziónál, miszerint sütöttem egy tortaformát, amit félbevágtam és baracklekvárral megkentem. A torta a Szakácsmustra játékra készült (háziasszony: Vöröskaktusz), a szöveges recept itt található, a videó pedig itt érhető el.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
6 tojás (szobahőmérsékletű)
15 dkg cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez:
45 dkg házi baracklekvár
A díszítéshez:
cukrozatlan kakaópor
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat) és sütőpapírt terítünk egy kapcsos tortaforma vagy tortagyűrű aljába.
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjékből lágy
habot verünk, apránként hozzászórjuk a cukor felét, és tovább verjük,
amíg kemény hab nem lesz. A tojássárgájákat és a maradék cukrot
robotgéppel alaposan összehabosítjuk egy másik tálban, majd szűrőn
keresztül rászitáljuk a kakaóport, és elvegyítjük a géppel.
A kakaós-tojássárgás habba fakanállal belekeverjük a
fehérjehab ¼ részét (nem baj, ha összetörik), aztán a többit óvatosan
beleforgatjuk. A masszát beleöntjük a tortaformába és megsütjük (tűpróba!). A megsült piskótát rácsra téve kihűtjük. A kihűlt piskótát félbevágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd rátesszük a másik tésztalapot, és azt is megkenjük lekvárral. A tortát megszórjuk
kakaóporral, ha nem rögtön tálaljuk,
hűtőben tartjuk.
Rég jártam már nálad, de látom, hogy mindig csodás ételeket és süteményeket készítesz! És már a hároméves blogévfordulódat is betöltötted. további sikeres blogolást kívánok! :)
VálaszTörlésMarisz, nagyon köszönöm ezeket a kedves szavakat!
TörlésSzia!
VálaszTörlés„Nem érted”, mitől gyorsított. Azért, mert az igazi Sachernek nem sok köze van hozzá, a tiédhez pedig végképp semmi. Nem akarlak megbántani, de sütöttél egy kerek formát, kettévágtad, megkented lekvárral – ez nem torta, hanem lekváros piskóta. Ráadásul kifolyik belőle a lekvár, és a teteje is csúnya. Bableves után talán megenném, de csak otthon.
Próbáld ki a gyorsított receptjét: az állaga is, az íze is más. Az is azonnal ehető. De ha hagyod pár óráig „érni”, megszívja magát baracklekvárral, szaftos, a csíkok miatt a látványa is szép.
Én a baracklekvárban felolvasztok 1-1,5 tábla étcsokit, ezzel kenem meg a tésztacsíkokat, vagy marcipánból nyújtok ugyanolyan széles-hosszú csíkokat, és a lekvárral megkent tésztacsíkok közé tekerem. Igaz, ez nem 30 percig tart, mint a tiéd, hanem kb. 50 percig, de megéri. Ja, és bárkit bátran megkínálhatsz vele.
További jó munkát és boldog új évet!
Kriszta
Tudom eltelt 3 év,de én pont ezt a gyorsított sacher torta receptet keresem.Megkōszōnném ha még megkaphatnám.
VálaszTörlés