Könnyed, üde torta, az alján krémes orda, a tetején pedig karamelles-meggyes-levendulás zselés réteg található. Ha nem kapunk ordát, helyette használhatunk túrót is. A receptet Ottisnál találtam, ő meggy helyett cseresznyét tett bele.
Hozzávalók:
50 dkg orda
vaníliakivonat
2 evőkanál liszt
5 evőkanál búzadara
10 dkg cukor
3
tojás
2 dl sűrített tej
8 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
50 dkg meggy
cukor ízlés szerint
3 evőkanál étkezési keményítő
1
evőkanálnyi friss morzsolt levendula
A meggyet megmossuk és
kimagozzuk. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a meggyet,
összefőzzük, beleszórjuk a a keményítőt és kis lángon, folyamatos
kevergetés mellett besűrítjük, végül beleszórjuk a morzsolt levendulát,
majd félrerakjuk hűlni. Egy tortaformát kivajazunk. Az
ordát villával összetörjük, összekeverjük a vaníliakivonattal és a cukorral,
hozzákavarjuk a tojásokat, a sűrített tejet, a puha vajat, majd végül a
lisztet és a búzadarát. A sütőformába öntjük és előmelegített 180 fokos
sütőben 30 percig sütjük, majd kivesszük és rásimítjuk az gyümölcsös
keveréket. Ezután 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Szeletelés előtt
hagyjuk teljesen kihűlni, mert csak akkor lehet szépen szeletelni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése