Puha tészta, rajta szaftos eper, a tetején pedig ropogós marcipános morzsa... Piszkénél találtam a receptet.
Hozzávalók: (20x20-as szögletes formához vagy 22 cm-es kerek formához)
Hozzávalók: (20x20-as szögletes formához vagy 22 cm-es kerek formához)
15 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. vaníliakivonat
30-40 dkg eper
A morzsához:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dkg porcukor
csipet só
10 dkg marcipán (eredetileg 20 dkg)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A morzsához a marcipánt kockákra vágjuk, a vajat megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a sót, a lisztet,
villával összenyomkodjuk a marcipánnal és hűtőbe tesszük.
A tésztához a lisztet és a
sütőport átszitáljuk (ettől levegősebb lesz a tészta), a vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd lapáttal forgatva egyenletesen belekeverjük az átszitált
lisztes-sütőporos keveréket.
A
sűrű tésztát egy 20x20 cm-es, sütőpapírral bélelt mélyebb tepsibe
simítjuk egyenletesen, a két ellentétes oldalán lógjon túl kb. 5
cm-rel a sütőpapír, mert majd ennek segítségével lehet a sütés végén
óvatosan kiemelni a tésztát. Rászórjuk az összevágott epret,
majd rámorzsoljuk a marcipános tésztát. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, ha nagyon pirulna a morzsa, akkor takarjuk le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése