1 liter víz
3 evőkanál méz
1 kávéskanál őrölt fahéj
néhány szem szegfűgszeg
csipetnyi só
1 citrom
50 dkg eper
1 csomag epres pudingpor
3 dl tej
2 dl tejszín
vaníliakivonat
A vizet a mézzel, az őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval,
citromkarikákkal és kevés kifacsart citromlével felforraljuk. Közben az
epret megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.
Az eperdarabkákat összeturmixoljuk, a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A fűszerekkel ízesített forró vízbe beleöntjük az epres masszát, majd a pudinggal összefőzzük. Végül a tejszínt is hozzákeverjük, hogy még selymesebb legyen. Kihűtve tálaljuk. Tetszés szerint díszítjük, tejszínhabbal, eperszemekkel, én citromkarikával és apróra vágott, pirított mandulával tálaltam.
Az eperdarabkákat összeturmixoljuk, a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A fűszerekkel ízesített forró vízbe beleöntjük az epres masszát, majd a pudinggal összefőzzük. Végül a tejszínt is hozzákeverjük, hogy még selymesebb legyen. Kihűtve tálaljuk. Tetszés szerint díszítjük, tejszínhabbal, eperszemekkel, én citromkarikával és apróra vágott, pirított mandulával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése