2014. június 20., péntek

Epres-levendulás brownie

Eper és csoki találkozása egy igazán ütős brownie-t eredményezett Piszke receptje alapján. Levendula ugyan nem szerepelt az eredeti receptben, de szerintem nem rontotta el.:)

Hozzávalók:
20 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé (én epreskrémes étcsokoládét használtam)
20 dkg cukor
5 dkg kakaó
csipet só
17 dkg tejföl
2 nagyobb tojás
8 dkg liszt
20-25  dkg eper
3 szál levendula

Az epret megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, a levendula virágait leszedegetjük. A vajat felolvasztjuk a mikróban, beletördeljük a csokit és simára keverjük. Kicsit hűlni hagyjuk, közben a cukrot összekeverjük a kakaóval és a csipet sóval, a tojásokat felverjük, a tejföllel és a vaníliakivonattal simára keverjük. A cukros kakaót hozzáadjuk a vajas-csokis masszához, azután a tejfölös-tojásos részt is, a végén pedig rászitáljuk a lisztet. Kézi mixerrel simára keverjük majd a levendulát is beledolgozzuk. Egy kb. 20x20-as sütőformát kivajazunk, elsimítjuk benne a sűrű masszát, a tetejét kirakjuk az eperrel, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése