A VKF. 64. fordulójának háziasszonya a Bioporta blog írója, Nia. Neki köszönhetjük, hogy most "terítéken a pizza". Csirkemájjal még nem készítettem, de szerintem nagyon ízletes feltét.
Hozzávalók:
A feltéthez:
50 dkg csirkemáj
1 vöröshagyma
só, bors
2 db főtt tojás
reszelt sajt
A csirkemájat és a hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és puhára pároljuk. Közben meghintjük sóval, és ízlés szerint fűszerezzük és készre sütjük.
A tésztához:
40 dkg finomliszt
1 dl tej
1 dl víz
1 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros
tejben. A lisztet beleszitáljuk egy mély tálba, a közepébe beleöntjük az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részével
összekeverjük, majd a többi lisztből kevéssel betakarjuk, és letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Kb. negyed óra után
hozzáadjuk a sót és a vizet, majd jól elkeverjük. Cipót formálunk belőle, letakarjuk és kb. egy óra hosszat kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk, két cipóra osztjuk és kör alakúra kinyújtjuk.
Megkenjük ketchuppal (ha tehetjük, használjunk házi készítésűt), oregánóval megszórjuk és ráhalmozzuk a csirkemájat és a tojásszeleteket, végül reszelt sajttal megszórjuk.
Ötlet: innen.
Megkenjük ketchuppal (ha tehetjük, használjunk házi készítésűt), oregánóval megszórjuk és ráhalmozzuk a csirkemájat és a tojásszeleteket, végül reszelt sajttal megszórjuk.
Ötlet: innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése