2012. június 30., szombat

Tejszínes málnatorta

Igazi hűsítő édesség, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni! Benéztem a hűtőbe, találtam 3 dl bontott tejszínt (az Eszterházy tortához csak 2 dl kellett, és a fél literes dobozban ennyi maradt), némi baracklekvárt a befőttes üveg alján, tejfölt és kefírt, valamint málnát. Mind belekerült ebbe a tortába, amellyel szeretnék jelentkezni Verus játékára.

Hozzávalók (kb. 16-17 cm átmérőjű, 7 cm magas tortához):
20 dkg darált keksz
3 dkg vaj
baracklekvár
20 dkg házi krémsajt (jelen esetben lecsepegtetett tejföl és kefír keveréke)
3 dl tejszín
5 dkg porcukor
1,5 teáskanál zselatin
málna
1 csomag piros tortazselé

A darált kekszet a vajjal és baracklekvárral összegyúrjuk és egy tortagyűrűbe nyomkodjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a krémsajtot, a porcukrot és a kevés vízben feloldott zselatint. A krémet a kekszes alapra simítjuk, a málnát a tetejére rakosgatjuk, végül tortazselével bevonjuk. Pár óra hűtés után fogyasztható.





5 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük az ilyen tipusú sütiket! Csodás!

    VálaszTörlés
  2. Hű de jól esne belőle egy szelet! Nyammm... :-)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Konyhavirtuóz! Sok böngészés után ezt a tortát készítettem el a blogkóstolóra, most tettem közzé. Nagyon finom lett, köszönet a receptért!
    Még visszatérek egy-két finomságért! Üdv. Gerdi

    VálaszTörlés