2012. június 22., péntek

Epres muffin fehér csokival

Régebben sütöttem ezt a muffint, nálunk sajnos már leérett az eper. A recept Stahl Judit Gyors muffinok című könyvéből származik - némiképp módosítva.

Hozzávalók:
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg fehér csokoládé
20 dkg eper
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
1 dl tej
10 dkg natúr joghurt
10 dkg cukor
1 tojás
házi vaníliakivonat

A fehér csokoládét és az epret feldaraboljuk, az epret összekeverjük egy evőkanál liszttel, amit a megadott mennyiségből veszünk el. A maradék lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fehér csokit összekeverjük.
A tejet, a joghurtot, a cukrot, az olvasztott vajat, a tojást és a vaníliakivonatot kézi habverővel összehabarjuk, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Fakanállal összedolgozzuk, a végén pedig belekeverjük az epret is. Muffintepsibe adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése