Hozzávalók:
A kovászhoz:
10 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg élesztő
kevés cukor
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd belekeverjük a lisztet. Galuska sűrűségű tésztát kell kapnunk. 30-40 percig langyos helyen hagyjuk kelni.
A tésztához:
kovász
40 dkg liszt (BL 80)
2 dl tej
2 teáskanál só
4 dkg olvasztott vaj
1 tojássárgája
2 evőkanál tejpor vagy burgonyapehely (nekem egyik sem volt, ezért kihagytam belőle)
Kenyérsütőgéppel tésztát dagasztunk, egy kelesztőtálban duplájára kelesztjük, majd négy darabba vágjuk. A darabokat egyesével hosszú csíkká nyújtjuk és feltekerjük úgy, ahogy a hokkaido kalács formázásánál. Egy hosszúkás kenyérsütőformát sütőpapírral kibélelünk, és belehelyezzük a négy tésztát. Amikor szépen megkeltek, ollóval bevagdossuk mind a négy tészta közepét. A kimaradt tojásfehérjét elkeverjük egy evőkanál vízzel, és a tészta vékonyan megkenjük vele. 200 fokos gőzös sütőben sütjük 10 percig, majd 180 fokon további 25-30 percig. Rácson hagyjuk kihűlni.
Akkor nem szereted ezt a szendvicskenyeret, hiszen kell hozzá kovász...
VálaszTörlés(Emberek! Olvassátok vissza, amit írtok, mielőtt közzéteszitek!)
Persze, attól még nagyon jól néz ki, és biztosan nagyon finom is!
Ez volt a lényeg? 🤔
TörlésArra gondolt hogy éjszakás kovász nem kell hozzá és szinte azzonnal lehet kezdeni a készítését!
Törlés