Alaprecept Gizitől, sajnos az enyém nem lett olyan szép mint az övé. Az arányokon és az összetevőkön változtattam, pl. nem volt narancsos étcsokim, kakaós keksz helyett kakaós nápolyit tettem bele stb.
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki
2 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
20 dkg darált keksz
20 dkg kakaós nápolyi
kevés rum
kevés házi vaníliakivonat
meggy ízlés szerint
étcsoki a bevonáshoz
A kakaós nápolyit kézzel minél apróbbra tördeljük. A tejet a margarinnal, a porcukorral, a vaníliával és az étcsokival összemelegítjük, és a tűzről levéve hozzáadjuk a rumot. Belekeverjük a nápolyit és a darált kekszet, végül pedig a magozott meggyet.
Egy folpackkal bélelt gyümölcskenyér formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. Amikor teljesen megdermedt, tálcára borítjuk, és olvasztott étcsokival bevonjuk a tetejét. A csokoládé megdermedése után óvatosan szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése