2014. augusztus 20., szerda

Zsúrkenyér

Hozzávalók:
50 dkg BL 80 liszt
1,5 teáskanál só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál burgonyapehely
2 dkg vaj
3 dl tej
2 dkg élesztő


A hozzávalókból a kenyérsütő géppel rugalmas tésztát dagasztunk, kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk és hosszúkásra formázzuk. Sütőpapírral bélelt hosszúkás kenyérsütő formába tesszük, és hagyjuk hogy ismét duplájára keljen. Miután megkelt, pengével bevágjuk a tetejét, vizet spriccelünk rá, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 35 perc alatt megsütjük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. Limara receptje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése