2014. augusztus 11., hétfő

Csokitorta

Hozzávalók (21 cm-es tortaformához):
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál holland kakaópor
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag főzős csokoládés pudingpor
20 dkg jó minőségű étcsokoládé
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 evőkanál likőr vagy rum (nálam csokoládélikőr)



A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben folyamatosan tovább verjük a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaóporral egybeszitált lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 20-25 perc) sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük.
A krémhez a csokoládét a pudingporral csomómentesre kevert tejbe tördeljük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és robotgéppel lassú fordulaton keverve, apránként beledolgozzuk a vaj felét és a likőrt, majd félretesszük hűlni. Mikor már csak langyos, belekeverjük a maradék vajat is. A krémet egy órára hűtőbe tesszük, majd habosra keverjük.
A kihűlt piskótát három rétegre vágjuk. Az egyes rétegeket megkenjük a krémmel, majd a tortát kívülről is bevonjuk. A tetejét tetszés szerint díszítjük.
A receptet a Kifőztük oldalán találtam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése