2014. augusztus 14., csütörtök

Paradicsomos-babos tészta kolbásszal

A Szakácsmustra 5. fordulója alkalmából, Jucinak köszönhetően Donal Shekan receptjei közül választhattunk egy nekünk tetszőt. Az utóbbi időben elég sok édesség készült nálam, ezért most kifejezetten valami sósra vágytam. Nem követtem hűen a receptet, pl. fehérbab helyett vörösbabot használtam, lilahagyma helyett viszont vöröshagymát, csak hogy kiegyenlítődjenek a színek.:) Tettem bele friss fűszereket is, de remélem ennyi eltérés még belefér a játékba.

Hozzávalók:
15 dkg kolbász
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
40 dkg paradicsom
40 dkg vörösbab
25 dkg penne tészta
kakukkfű, bazsalikom
só, bors

A kolbászt karikákra vágjuk, egy serpenyőbe téve zsírjára sütjük, majd kiszedjük és félretesszük. A tésztát kifőzzük. A visszamaradt kolbászzsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott vöröshagymát. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héjukat, és feldarabolva a hagymára dobjuk. Beletesszük a lecsepegtetett vörösbab konzervet, végül hozzáadjuk a kolbászkarikákat. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a tésztát és apróra vágott bazsalikommal, illetve kakukkfűvel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése