30 dkg kalács
3 dl tejszín
2 db tojás
3-4 evőkanál cukor
fahéj
vaníliakivonat
A tetejére:
3-4 db barack
5 dkg dió
5 dkg étcsokoládé
kevés vaj
A tojásokat felverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot, kevés fahéjjal és a vaníliakivonattal ízesítjük. A kalácsot kisebb darabokra vágjuk és leöntjük a tejszínes keverékkel. A barackokat megtisztítjuk és felkockázzuk, a diót és a csokit apróra vágjuk. Egy tűzálló formát kivajazunk, beleöntjük a kalácsot, a tetejére rakosgatjuk a barackot, végül megszórjuk a dióval és a csokival. Kevés vajat morzsolunk a tetejére, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése