2014. május 7., szerda

Tonhalas édesköménysaláta - VKF! 63. forduló

VKF! 63. epizód - Zöld múzsa módra. 
Ezúttal a zöldségeké a főszerep, egészen pontosan a salátáké, amelyeket különféle hozzávalókkal lehet dúsítani. Sajnos a játék kiírása kapcsán csak arra emlékeztem hogy salátát kell készíteni, és csak most vettem észre, hogy Colette azt kérte, az elkészült saláták színesek legyenek. Nos, az én salátám inkább pasztell színekben pompázik :), de remélem azért nem lóg ki túlságosan a mezőnyből.

Hozzávalók:
1 édeskömény
1 kis doboz tonhal
extra szűz olívaolaj
citrom
só, bors

Az édesköményt vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, belereszeljük egy citrom héját és a levét is belefacsarjuk. A tonhalat villával darabokra tépkedjük és hozzáadjuk a salátához, majd sózzuk, borsozzuk. Az édeskömény zöldjét finomra aprítjuk és tálalás előtt ezzel szórjuk meg a salátát. 
Mautner Zsófi receptje, némi módosítással.

2 megjegyzés:

  1. De jó volt látni édeskömény felhasználást, olyan mostoha sok konyhában...köszi, hogy velünk salátáztál!

    VálaszTörlés