2014. május 13., kedd

Almás-mandulás sütemény (paleo)

Hozzávalók:
18 dkg reszelt alma
8 dkg darált mandula
2 dkg apróra vágott dió
3 tojás
2 púpos evőkanál eritrit
egy csipet szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
vaníliakivonat

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk az eritritet. A mandulát összekeverjük a szódabikarbónával és a fahéjjal.  A tojásfehérjébe belekeverjük a sárgáját, a vaníliakivonatot, majd a mandulát is hozzáadjuk. Az almát megtisztítjuk, belereszeljük a masszába és óvatosan összeforgatjuk. A sütőt kb. 200 fokra előmelegítjük, a masszát egy sütőpapírral kibélelt kisebb formába (az enyém kb. 17x27 cm-es) öntjük, a tetejére szórjuk a diót és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Recept: innen.


sütés előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése