2014. május 20., kedd

Grízes meggyes rétes

Nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom és nagyon gyorsan fogy.:) A receptet Eve blogján találtam, köszönet érte!

Hozzávalók:
9 db réteslap
6 dl natúr joghurt (én 5 dl meggyes joghurtot és 1 dl tejfölt kevertem össze)
3 dl gríz (búzadara)
3 dl cukor
2 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
meggy

A joghurtot, grízt, cukrot, olajat és a sütőport jó alaposan összekeverjük. Egy konyharuhára kiterítünk egy réteslapot, és kb. 5 evőkanálnyi joghurtos-grízes krémet locsolunk rá. Egy ecsettel szétkenjük, erre jön a második réteslap, amire ismét 5 evőkanálnyi krémet teszünk. Beborítjuk a harmadik lappal, rálocsolunk 5 evőkanál krémet és kb. a réteslap feléig megszórjuk magozott meggyel. A tészta rövidebbik felétől kezdve feltekerjük és olajjal kikent tepsibe tesszük. A többi réteslapot ugyanígy betöltjük, a tetejüket pedig lekenjük a maradék grízes krémmel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.



2 megjegyzés:

  1. Jaj, de szeretm én is a meggyes-grízes rétest! Bár mi nem joghurttal szoktuk készíteni, de érdemes kipróbálni így is, biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jó, finom lett! ��

    VálaszTörlés