2014. május 10., szombat

Medvehagymás tojásos nokedli

Májusban elég gyakran szokott az asztalra kerülni tojásos nokedli, ugyanis a kertben rendületlenül terem a saláta, és mi is illene hozzá jobban? :) Most medvehagymával ízesítettem, méghozzá duplán: a nokedlihez és a tojáshoz is adtam szárított medvehagymát. Úgy gondolom, hogy Éva játékára (Mit is főzzek a hó végén? - avagy olcsó és finom ételek receptjei) is megfelelő ez az étel, hiszen meglehetősen pénztárcabarát, főleg ha abban a szerencsében van részünk, hogy a tojásokat a tyúkok alól tudjuk összeszedni, nem a hűtőpultból. :)

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3+5 db tojás
víz
szárított medvehagyma


Egy fazékban vizet forralunk és megsózzuk. A liszthez keverjük a 3 db tojást, sóval ízesítjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes sűrűségű galuskatésztát kapjunk, végül belekeverjük a szárított medvehagymát. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk a tésztát, pár perc alatt megfőzzük majd leszűrjük. 5 db tojást felverünk, megsózzuk, és adunk hozzá egy kis szárított medvehagymát. Kevés vajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük a nokedlit, a tojásokat pedig ráöntjük. Folyamatosan kevergetve készre sütjük. Salátával tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! :) A tojásos nokedlit mi is nagyon szeretjük, medvehagymával turbózva talán még finomabb lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, érdemes kipróbálni a medvehagymás verziót is!

      Törlés
  2. Nagyon guszta! De sokszor csináltam már tojásos nokedlit,így a medvehagymával még ízletesebb lehet! Kifogom próbálni!

    VálaszTörlés