2013. november 15., péntek

Kelt túrós muffin meggylekvárral

Hekvanc játékot hirdetett, szokás szerint nehéz volt választani a sok recept közül. Végül az egyszerűség és a gyorsaság jegyében ezt a túrós muffint választottam.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg túró
1 kis doboz natúr joghurt
6 dkg cukor
csipetnyi só
1 tojás
1 dl tej
10 dkg vaj
1 dkg élesztő
A tetejére: meggylekvár

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy csipet cukorral. A túrót összekeverjük a joghurttal, a maradék cukorral, a tojással, az olvasztott vajjal és a sóval, majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt. Beleszitáljuk a lisztet, és egy evőkanállal összeforgatjuk. A muffin formát kibéleljük papírral, majd elosztjuk benne a masszát. A tészta közepébe egy kiskanállal kis mélyedéseket készítünk, és belekanalazunk egy-egy teáskanál lekvárt. A tésztát nem kell keleszteni, egyből mehet a sütőbe, 180 fokon kb. 35 perc alatt elkészül. 


sütés előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése