Előrebocsátom, hogy nem vagyok szakavatott étteremkritikus, de miután volt szerencsém az étteremhét alkalmával több éttermet is kipróbálni, gondoltam megosztom a tapasztalataimat. Személy szerint nagyon örülök ennek a rendezvénynek, hiszen ilyenkor azok is elmennek éttermekbe, akik amúgy nem, vagy csak ritkán járnak, arról már nem is beszélve, hogy adott összegért (3.300.- Ft) különlegesebbnél különlegesebb menüket lehet kóstolni. Egy hátránya van a dolognak: a választás nem könnyű.:)
A Prime Steakhouse-ról - amely az étteremhét 6. helyezettje lett - jó véleményeket hallottam, ezért ide foglaltam először asztalt. Könnyen megközelíthető elegáns hely, a pincérek kedvessége és jólöltözöttsége pedig felülmúlhatatlan. Nyakkendőben, ropogósra vasalt ingben minden egyes fogás után megkérdezik a vendéget hogy ízlett-e az étel, a kiszolgálás pedig nagyon gyors, egymás után érkeztek a finomságok. A hölgyeknek pedig külön táskatartó padocskát tesznek az asztal mellé, ilyet még sehol sem láttam.
forrás: http://www.primerestaurant.hu/ |
Az alábbi menüt választottam:
Grillezett kacsamáj kávé brulee-vel, narancsos-diós brióssal
Grillezett bélszíncsíkok kucsmagombával, házi papardellével
Csokoládés túrómousse, zöldalma sorbettel
Összességében elnyerte a tetszésemet, a menü fénypontja kétségkívül a grillezett kacsamáj volt. Egy apró megjegyzés: a zöldalma sorbet egy kakaós kekszmorzsás-magos keveréken ült, szerintem jobban érvényesült volna, ha ez a gombóc tetejére kerül, talán úgy még ennél is dekoratívabb lett volna.
A Manna Lounge & Éttermet semmiképp sem hagyhattam ki, hiszen ők lettek az étteremhét legjobbjai. Hangulatos belső tér, oldalt székek, középen kanapék találhatóak, ötletes megoldás a borosüvegek dekorációként való elhelyezése a gerendákban, egyedül a középen felakasztott szúnyoghálós ablakot nem tudtam mire vélni... Vacsoraidőben lehet hogy az asztalokon az üvegpoharakban található apró mécseseket is meggyújtják, kora délután ezt nem tapasztaltam. A pincérek itt is barátságosak, bár azt nem kérdezték meg, hogy ízlettek-e a fogások.
forrás: http://www.mannalounge.com/galeria |
Feketeerdő mousse szezám grillázzsal
Mindegyik étel nagyon finom volt, egyedi ízek, érdekes kompozíciók (pl. Feketeerdő szezámos grillázzsal). A rózsaborsot külön kiemelném, tekintve hogy az előételt és a főételt is megbolondította.:) A végén pedig egy kedves gesztus: utalványt adnak ajándékba, amellyel február végéig ugyanezen az áron lehet 3 fogásos menüt választani egy szűkített étlapról.
Mindegyik étel nagyon finom volt, egyedi ízek, érdekes kompozíciók (pl. Feketeerdő szezámos grillázzsal). A rózsaborsot külön kiemelném, tekintve hogy az előételt és a főételt is megbolondította.:) A végén pedig egy kedves gesztus: utalványt adnak ajándékba, amellyel február végéig ugyanezen az áron lehet 3 fogásos menüt választani egy szűkített étlapról.
A Vogue Étteremhajó 3. helyezést ért el a versenyben, és mivel étterem majdnem minden sarkon van, a hajóétterem viszont meglehetősen ritka :), ezért is szerettem volna kipróbálni. Exkluzív, stílusos berendezés, kényelmes székek és fotelek, a Dunára néző oldalon ülve pedig nem csak a fantasztikus ízeket, hanem a páratlan panorámát is élvezheti a vendég. A kiszolgálás rendben ment, fizetéskor pedig kedvesen érdeklődtek a menüvel kapcsolatban.
forrás: http://www.restaurantvogue.hu/site/hu/fotogaleria |
A következő fogásokat kóstoltam:
Vogue Tapas Ízelítő: Padlizsánkrém fokhagymás pirítóssal, Kacsamáj terrine rozmaringos almával, Kocsonyázott csülökhús primőr zöldségekkel, Mini caprese nyárs balzsam lekvárral
Vogue Tapas Ízelítő: Padlizsánkrém fokhagymás pirítóssal, Kacsamáj terrine rozmaringos almával, Kocsonyázott csülökhús primőr zöldségekkel, Mini caprese nyárs balzsam lekvárral
Egy szóval jellemezném az előételt: ízorgia. A padlizsánkrémtől kezdve a füstölt csülkös kocsonyán keresztül egészen a kacsamáj terrine-ig, amely fenomenális volt az almaszósszal együtt.
Puhára főzött kacsacomb ropogósra sütve burgonyafánkkal, glasírozott birsalmával, könnyű finomfű mártással
Az előétel után egy hasonlóan kitűnő főétel következett. A kacsacomb valóban puha, kellemesen harmonizál a selymes mártásban megbújó birsalmával, mindezt pedig tökéletesen kiegészíti a ropogós burgonyafánk.
Csokoládé szuflé (black&white) mentás szederraguval
Egyszerűen tökéletes: mind íz, mind látvány szempontjából, méltón megkoronázza a menüt. A szuflé belsejéről pedig beszéljen inkább a fotó.:)
Kíváncsian várom a következő étteremhét programot, és azt tanácsolom: aki még nem próbálta, feltétlenül foglaljon asztalt legközelebb. Számottevő különbség vélhetően nincs a legjobb éttermek között, de ha a fentiek alapján kellene győztest hirdetnem, kétség sem férhet hozzá, hogy a Vogue Étteremhajót választanám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése