2013. november 12., kedd

Csokis-meggyes pohárkrém

A Mississippi tortánál már említettem, hogy az egyik réteg csokipudingos krém lett volna... ha nem lett volna túl híg. Így viszont ebbe a pohárkrémbe csempésztem bele egy kis tejszín, babapiskóta és meggy kíséretében.

Hozzávalók:
A csokoládépudinghoz:
8 dkg étcsokoládé
2,5 dkg kakaópor
3 dkg kukoricakeményítő
15 dkg porcukor
4 tojássárgája
6 dl tej
4 evőkanál csokoládélikőr
csipetnyi só
+ 2,5 dl tejszín

A rétegezéshez:
babapiskóta
magozott meggy
csokoládélikőr

A díszítéshez:
tejszínhab
reszelt csokoládé

A porcukrot, a kakaóport, a kukoricakeményítőt és a sót összekeverjük. A tejben elhabarjuk a tojássárgákat, a vaníliakivonatot és a likőrt, fokozatosan hozzáöntjük a kakaóporos keverékhez és csomómentesre kavarjuk. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük, majd beleszórjuk az apróra vágott csokoládét. Kihűlés közben párszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a felülete. A tejszínt kemény habbá verjük, és 3/4 részét óvatosan hozzáadjuk a csokoládépudinghoz. 

A poharak aljába apróra tört babapiskótát szórunk, kevés csokoládélikőrrel meglocsoljuk. Erre jön egy réteg csokis krém, majd újra babapiskóta. Pár szem magozott meggyet rakosgatunk rá, végül befedjük a maradék csokikrémmel. A tetejét tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése