2013. szeptember 12., csütörtök

Körtekrémleves

Igazi őszi ízek egy levesbe sűrítve: körte, méz, dió, fahéj...

Hozzávalók:
50 dkg körte (tisztítva mérve)
2 dl tejszín
4 evőkanál méz
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl fehérbor
őrölt fahéj és szegfűszeg
A tálaláshoz: diófagylalt (a körte és a dió mennyeien passzol egymáshoz).

A körtét apróra vágjuk és felöntjük annyi vízzel ami épphogy ellepi és a bort is hozzáadjuk. Lassú tűzön pár perc alatt megfőzzük, közben ízesítjük mézzel, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport simára keverjük a tejszínnel. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük és hozzákeverjük a tejszínes pudingport. Egyet forralunk rajta, ha nagyon sűrű lenne, akkor még adjunk hozzá vizet. Behűtve - egy gombóc diófagylalt kíséretében - tálaljuk.

2 megjegyzés: