Egy kis napsütéses íz ebben a zord időben... nyár végén sütöttem, de barackbefőttből bármikor elkészíthető.
Hozzávalók:
2 pohár kefír
4 pohár liszt
2 pohár cukor
1/2 pohár olvasztott vaj
2 tojás
1 csomag sütőpor
A morzsához:
20 dkg margarin
15 dkg cukor
30 dkg liszt
1 evőkanál fahéj
kb. 80 dkg barack
A tészta hozzávalóit a kefíres pohár segítségével kimérjük és simára keverjük, majd egy kivajazott tepsibe öntjük. A barackok héját lehúzzuk és felszeleteljük.
A morzsához a margarint elmorzsoljuk a lisztes-cukros-fahéjas keverékkel. A barackokat a tészta tetejére rakosgatjuk, és meghintjük a morzsával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a morzsa szép aranybarna lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése