Hozzávalók a palacsintához:
25 dkg liszt
4 dkg kakaó
2 tojás
1 ek olaj
3 dkg cukor
0,5 liter tej
1 dl szóda (ha szükséges)
Hozzávalók a töltelékhez:
4 dkg porcukor
50 dkg túró 3 evőkanál tejföl
10 evőkanál tetszőleges lekvár (nálam birs)
Hozzávalók a csokoládémázhoz:
1 dl tejszín
10 dkg csokoládé
A palacsintatésztához a tejben elkeverjük a tojásokat, a cukrot, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és az olajat. Csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű a tészta, szódavízzel lazíthatjuk. Forró palacsintasütőben kisütjük. Ez a mennyiség kb. 12 db vékony palacsintához elég.
A túrótöltelékhez az áttört túróhoz hozzáadjuk a tejfölt és a cukrot.
A csokoládémázhoz a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az összetördelt csokoládét.
Összeállítjuk a desszertet: a palacsintákra kenünk a töltelékekből, felváltva rétegezzük a birslekvárt és a túrótölteléket. A csokoládémázhoz felolvasztjuk a tejszínt, elkeverjük benne az étcsokoládét és bevonjuk vele a palacsinták tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládémáz.
Összeállítjuk a desszertet: a palacsintákra kenünk a töltelékekből, felváltva rétegezzük a birslekvárt és a túrótölteléket. A csokoládémázhoz felolvasztjuk a tejszínt, elkeverjük benne az étcsokoládét és bevonjuk vele a palacsinták tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládémáz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése