Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl tej
28 g étolaj
1 tojás
4 dkg kristálycukor
1/2 teáskanál só
2,5 dkg kakaópor
38 dkg liszt
A töltelékhez:
3 dkg olvasztott vaj
10 dkg barnacukor
5 dkg étcsokoládé
5 dkg kandírozott narancshéj
1/2 teáskanál fahéj
A tészta hozzávalóiból kenyérsütő gép segítségével tésztát dagasztunk, majd hagyjuk duplájára kelni. A töltelékhez a csokoládét apróra vágjuk és összekeverjük a cukorral, a narancshéjjal és a fahéjjal. A megkelt tésztát kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal. Megszórjuk a cukros keverékkel és a hosszanti oldalától indulva feltekerjük. Éles késsel hosszanti irányban félbevágjuk és a két szálat összefonjuk úgy, hogy a vágott része felfelé essen. Kör alakban feltekerjük és egy tepsibe helyezzük, köré pedig tortakarikát teszünk. (Mivel a töltelék elég száraz, a fonás-tekerés során egy része kipotyoghat, de miután tepsibe helyeztük, ezt rászórjuk a kalácsra.) Kb. fél óráig hagyjuk kelni, majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Nagyon szép, igazi tömény gyönyör lehet ezzel a töltelékkel:)
VálaszTörlésNagyon guszta:))
VálaszTörlésNagyon szép lett :)! Fahéjjal is finom lehet, egyszer kipróbálom ;)!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, valóban nagyon finom volt!
VálaszTörlés