2013. március 10., vasárnap

Tejszínes sült karaj

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
1 vöröshagyma
10 dkg bacon
2 dl főzőtejszín
só, bors, pirospaprika
1/2 db leveskocka

A hússzeleteket klopfoljuk ki. Kevés olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben és a szeleteket süssük ki benne. A vöröshagymát apróra, a bacont pedig csíkokra vágjuk. A visszamaradt olajban pár perc alatt átfuttatjuk a bacont és a hagymát, majd ráöntjük a tejszínt, rámorzsolunk egy fél db leveskockát, és összefőzzük a mártást. A húst sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. A szeleteket tűzálló tálba fektetjük, majd ráöntjük a tejszínes mártást. Sütőbe tesszük, és aranyszínűre sütjük.

Forrás: Sült húsok c. könyv.

4 megjegyzés: