2012. június 16., szombat

Kávés-csokis krém grillázzsal - a SAD 6. fordulójára

"Kávét vagy teát?" - kérdezte Chriesi a Süss! Alkoss! Díszíts! 6. fordulója  alkalmából. Nos, én a kávét választottam, egy kis csokival, tejszínnel és whiskey-vel kiegészítve. Diógrillázzsal díszítettem, a kiírás szerint bármit használhatunk, a lényeg hogy ropogjon!

Hozzávalók:

A krémhez:
1 dl tejszín
1 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál whiskey

3 dkg kukoricakeményítő
3 dl tej
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál istant kávé

A tetejére: 2,5 dl tejszín

A díszítéshez:
5 dkg kristálycukor
5 dkg apróra tört dió
4 teáskanál feketekávé

A krémhez a tejszínt felforraljuk a cukorral, ráöntjük az étcsokira és simára keverjük, majd hozzáadjuk a      whiskey-t. A kukoricakeményítőt a kávéval, a porcukorral és a tejjel elkeverjük és sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a csokis krémet, kelyhekbe adagoljuk és hűtőbe tesszük néhány órára.
Pár óra hűtés után a tejszínt kemény habbá verjük, és a kávés-csokis krém tetejére halmozzuk.
A grillázshoz a kristálycukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a kávét és a diót is hozzáadjuk. Megvárjuk hogy a diót mindenhol bevonja a kávés karamell és kiolajozott tálcára simítjuk. Miután kihűlt, egy zacskóban sodrófával apróra törjük, és a tejszínhab tetejére szórjuk.






3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű pohárkrém és biztosan finom is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó recept, kívánatos a pohárkrémed, és szépek a róla készült fotók!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen a kedves szavakat!

    VálaszTörlés