2016. szeptember 3., szombat

Tejszínes csokoládéfagylalt

A nyarat egy fagyival búcsúztattam, de szerencsére még most is csodás, napsütéses, meleg idő van, ezért az őszt is egy fagylalttal köszöntöm! Csokifagyi nálam bármilyen formában és mennyiségben jöhet :)), most Katuci konyhájában találtam egy tetszetős receptet, menet közben viszont változtak a mennyiségek. 

Hozzávalók:
12 dkg olvasztott csoki (én 10 dkg mogyorós tejcsokit és 2 dkg étcsokit használtam)
3 dkg porcukor
2,5 dl tejszín
2 ek. kakaópor
40 dkg mascarpone

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt. Rászitáljuk a kakaóport, a porcukrot, végül belekeverjük a mascarponét és lehűtjük a masszát. 
Fagyigépbe töltjük, és amikor a gép elvégezte a dolgát, már tehetjük is egy műanyag dobozban a fagyasztóba... vagy fogyaszthatjuk frissen is.


2 megjegyzés: