2016. szeptember 9., péntek

Padlizsánkrém - Blogkóstoló, 30. forduló

Blogkóstoló, 2. felvonás. A zúzapörkölt után a padlizsánkrémet is kipróbáltam A parókia konyhájából, a kertben termett padlizsánokat felhasználva. Érdekessége a receptnek, hogy Ani pont egy korábbi blogkóstolóra készítette el, a Kertkonyha blogon olvasottak alapján. 
(Korábbi padlizsánkrém receptem itt található, érdemes megkóstolni ezt a verziót is! :)


Hozzávalók:
2 padlizsán
1 gerezd fokhagyma
fél dl olívaolaj
egy tk. mustár
só, bors

A padlizsánokat megmossuk és félbevágjuk, majd egy tepsibe tesszük és addig sütjük, amíg meg nem puhul. Amikor kész, a belsejét kikaparjuk, hozzáadjuk zúzott fokhagymát, az olajat és a mustárt. Sóval és borssal ízesítjük, majd botmixerrel összeturmixoljuk.




1 megjegyzés: