Mindössze egy tál és egy bögre szükséges ennek a finom kakaós kevert sütinek az elkészítéséhez, szóval villámrecept következik, Rupáner Margó konyhájából.
1 tojás
egy jó púpos bögre kristálycukor (20 dkg)
két púpos bögre fehér finomliszt (30 dkg)
bő egyharmad bögre holland kakaópor (30 g)
1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
1 kk. sütőpor
5 dkg szobahőmérsékletű zsír, vagy vaj (kb. 2 jó fakanálnyi)
kb. egy bögrényi magozott meggy
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük. A tetejére magozott meggyet szórunk. Nem szabad
vele spórolni, legyenek jó közel egymáshoz a szemek. Ezután a tepsit a
sütőbe toljuk, és 20-25 perc, alatt tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése