2016. augusztus 2., kedd

Bögrés kakaós meggyes

Mindössze egy tál és egy bögre szükséges ennek a finom kakaós kevert sütinek az elkészítéséhez, szóval villámrecept következik, Rupáner Margó konyhájából. 

Hozzávalók (2,5 dl-es bögrével mérve):
1 tojás
egy jó púpos bögre kristálycukor (20 dkg)
két púpos bögre fehér finomliszt (30 dkg)
bő egyharmad bögre holland kakaópor (30 g)
1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
1 kk. sütőpor
5 dkg szobahőmérsékletű zsír, vagy vaj (kb. 2 jó fakanálnyi)
kb. egy bögrényi magozott meggy

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük. A tetejére magozott meggyet szórunk. Nem szabad vele spórolni, legyenek jó közel egymáshoz a szemek. Ezután a tepsit a sütőbe toljuk, és 20-25 perc, alatt tűpróbáig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése