2016. augusztus 14., vasárnap

Tiramisu fagylalt

Tegye fel a kezét, akinek nem a tiramisu jut rögtön eszébe, ha egy olasz desszertet kell megnevezni! :) Nem vitás, Itália csodás találmánya ez a kávés-tejszínes édesség, most viszont a nyárra való tekintettel fagyi formájában készítettem el a Láss világot a konyhában! játék 7. fordulójára. 



Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
2 dl tej
0,5-1 dl tejszínes kávélikőr
2 ek. méz (porcukrot is lehet használni)
keksz
kakaópor

A mascarponét simára keverjük a tejjel, a tejszínnel és a mézzel. Ízlés szerint öntsünk bele kávélikőrt, ha "erősebb" fagyit szeretnénk, akkor ne sajnáljuk. :) 
Fagyigépbe öntjük a masszát, és hagyjuk hogy dolgozzon... Közben a kekszet kézzel apróra törjük, mennyiséget nem írok, ízlés dolga, hogy mennyi kekszet szeretnénk a fagyiban ropogtatni. 
A kész fagylaltot egy műanyag dobozba szedjük, és a kekszmorzsára öntünk egy kevés kávélikőrt (vagy tejet), hogy puhább legyen. Rögtön beleforgatjuk a fagyiba, végül kevés kakaóport szitálunk a tetejére, és fagyasztóba tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése