Hozzávalók:
4 db kissé szikkadt zsemle (én előző nap vásároltat használtam)
25 dkg túró
2 tojás
kb. 3 dl tej
ízlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
A tetejére:
4 dkg vaj
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük
és egy tálba rakjuk. Minden zsemlébe teszünk másfél evőkanál tejet, amit
kicsit körbeforgatunk
benne. Nem kell több tej bele, hogy ne ázzanak el a
zsemlék. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a
cukrot, mazsolát, és a zsemlék kikapart belsejét.Végül a tojások felvert
habját is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Ezzel a masszával megtöltjük
a zsemléket. Ráhelyezzük a zsemlék tetejét, amit szintén tejjel
meglocsoltunk majd mindegyikre teszünk egy kis kocka vajat. Sütőpapírral
bélelt tepsibe helyezzük a megtöltött zsemléket, majd 180 fokra
előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, közben kétszer cukros
tejjel meglocsoljuk. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk..
Elkészítettem. Finom lett.http://korsocska.blogspot.hu/2016/03/turoval-toltott-zsemle.html
VálaszTörlésMikor összesíted a Szakácsmustrát?