Ezzel a tojásos pástétommal szeretnék
minden kedves olvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket
kívánni!
(Lajos Mari receptje volt a kiindulópont, de itt-ott változtattam a hozzávalókon, van amit ki is hagytam belőle. Az eredeti recept a 66 húsétel című könyvben található.)
60 dkg csirkemell filé
1 csomag bacon
6 db tojás
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
só
bors
A tojásokat keményre főzzük, majd tisztítás után a két végén a fehér részt levágjuk. Erre azért van szükség, hogy felvágáskor szép szeleteket kapjunk. A csirkemell filét kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és aprítógéppel péppé turmixoljuk. Hozzákeverjük a tejszínt, sóval és borssal ízesítjük.
Egy püspökkenyér formát sütőpapírral kibélelünk, majd baconszeleteket fektetünk bele. Ráhalmozzuk a húspép felét, majd kis árkot alakítunk ki a közepén, ebbe tesszük bele a tojásokat. A húsmassza másik felével beborítjuk, majd ráhajtjuk a szalonnaszeletek kilógó részeit. Alufóliával letakarjuk és egy mélyebb tepsibe tesszük a formát, a tepsibe pedig annyi forró vizet öntünk, hogy a forma közepéig érjen.
180 fokos sütőben kb. 50 percig gőzöljük, és a formában hagyjuk kihűlni. Nehezékkel lenyomatjuk (lehet ez konzerves doboz, vagy vizespalack), legjobb ha egy egész éjszakán át így hagyjuk. Tálaláskor kiborítjuk a formából és felszeleteljük.
Hú, de szép!
VálaszTörlésHú, de szép!
VálaszTörlésKöszönöm Ani!
VálaszTörlés