2016. március 17., csütörtök

Krémsajtos brownie

Imádom a brownie-t, de nemcsak enni, hanem sütni is, hiszen olyan egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Ezúttal vaníliás mascarpone réteg került a tetejére, a fotóért pedig elnézést kérek, esti fények mellett vakuval sajnos csak ilyenre voltam képes.:( 

Hozzávalók a tésztához:
115 g étcsokoládé
115 g vaj
100 g barna cukor
2 db tojás
50 g finomliszt
csipetnyi só
Hozzávalók a krémsajtos réteghez:
1 db tojás
200 g mascarpone
50 g cukor
1 kk. vaníliakivonat

A csokoládét és a vajat egy tűzálló tálba tesszük és vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a cukrot, csipetnyi sót és egyesével a tojásokat, végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet. 
A krémsajtot, a cukrot, a tojást és a vaníliakivonatot összekeverjük. Egy kivajazott tepsibe öntjük a tészta 2/3 részét, erre rákanalazzuk a krémsajtos keveréket, majd a tetejére simítjuk a maradék csokis tésztát. Egy hurkapálcával márványosra keverjük a felső réteget, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már nem mozog, de még nem sült át teljesen. Kihűlés után, kockákra vágva tálaljuk. 
Innen származik ez a finomság.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése