Tipikus karácsonyi sütemény, nálam is még az ünnep előtt készült el. Számtalan verziója kering a neten, én Ottis receptje alapján sütöttem.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
1 csipet
só
18 dkg vaj
9 dkg porcukor
1 tojás
kevés vaníliakivonat
A tetejére:
10 dkg kandírozott narancshéj
1,25 dl tejszín
5
dkg méz
5 dkg vaj
15 dkg porcukor
15 dkg mandulaforgács
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára
fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük. Közben a tejszínt, mézet, vajat és a cukrot
összeforraljuk és belekeverjük a mandulát és a narancshéjat, majd hűlni
hagyjuk.
Egy kb. 30x40 cm-es tepsit jól kivajazunk. Az alufóliából kicsomagoljuk a tésztát, kinyújtjuk és belerakjuk a tepsibe majd egyenletesen elkenjük rajta a masszát és kb. 25-30 percig sütjük előmelegített 180 fokos sütőben. Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Másnap téglalap alakú szeletekre vágjuk, mindegyik szelet két végét gőz fölött felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd egy rácson hagyjuk megszáradni.
Egy kb. 30x40 cm-es tepsit jól kivajazunk. Az alufóliából kicsomagoljuk a tésztát, kinyújtjuk és belerakjuk a tepsibe majd egyenletesen elkenjük rajta a masszát és kb. 25-30 percig sütjük előmelegített 180 fokos sütőben. Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Másnap téglalap alakú szeletekre vágjuk, mindegyik szelet két végét gőz fölött felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd egy rácson hagyjuk megszáradni.
Nyami...az istenen hangzik! <3
VálaszTörlésTetszetős sütike, annyira guszta! Hmmmm.......
VálaszTörlés