2015. január 17., szombat

Triplán gyömbéres csokoládés sajttorta

Hozzávalók:

A "tésztához":
15 dkg keksz, darabokra törve
5 dkg sózatlan, olvasztott vaj
1 kávéskanál őrölt gyömbér

A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
20 dkg friss, krémes sajt
2 nagy tojás
5 dkg kristálycukor
15 dkg étcsokoládé
friss gyömbér

A díszítéshez:
kandírozott gyömbér
csokoládé

A kekszet aprítógépben finom morzsásra dolgozzuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat és a gyömbért. Egy enyhén kivajazott, 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük és egy kanál hátával elsimítjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. 
A töltelékhez a mascarponét és a krémsajtot simára keverjük egy tálban, hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot is. A friss gyömbért meghámozzuk, és egy keveset reszelünk a keverékbe. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, amikor kicsit hűlt, belekeverjük a mascarponés krémbe. Ráöntjük a tésztára, majd 170 fokon kb. 50 percig sütjük. Akkor jó, ha a töltelék a közepén egy picit még remegős. Hagyjuk kihűlni, majd lecsatoljuk róla a tortakarikát. 
A tetejét olvasztott csokoládéból húzott csíkokkal és kandírozott gyömbérrel díszítjük.

A kiindulópont ez a recept volt, de itt-ott módosítottam.


2 megjegyzés:

  1. Ez egy igazán különleges torta! Sokszor iszom gyömbérteát, de még sosem sütöttem bele tortába, érdekesen hangzik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Próbáld ki bátran, ha szereted a gyömbért, szerintem ez is ízlene! :)

      Törlés